EQDOG SELER

Foto: Peter Jacobsen – Smukke Enya ?

Vi har nu fået et parti af de flotte og stærke sele fra EQDOG hjem i butikken. De fåes i tre farver.
Mere info på vej.
Tekst fra EQDOG:

Sele eller Halsbånd?

Spørgsmålet om hvad der er bedst for hunden, halsbånd eller sele har både hunde ejere, hundetrænere og terapeuter debateret i alle år. Der er forskellige og delvis modstridende meninger og teorier, og derfor håber vi du vil bruge nogle minutter på at læse dette:

I en undersøgelse foretaget af Brigitte Jost dipl. Tierphysiotherapeutin HF SVTPT, blev 16 hunde udvalgt med forskellige størrelser og fysik og fotograferet med henholdsvis halsbånd, Y-sele og Noweger sele. Skeletet, strubehovedet, luftrøret og muskulaturen blev tegnet ind i billedet, først uden line og derefter med trækkraft bagfra af hver variant. På denne måde kan det illustreres, hvilke strukturer i muskuloskelet systemet som ligger under halsbåndet eller snarere selen, og hvilke strukturer kommer under belastning ved træk i linen. Det viser sig, at den generelle frygt for halsbånd er ubegrundet. Tværtimod opstår uventede problemer, når man bruger forskellige seler.
Norweger selen begrænser mulighederne for hundens naturlige bevægelse. De fleste Y-seler tillader dog denne mobilitet, men har en tendens til at lægge pres på luftrøret, hvilket yderligere forværres, hvis selerne ikke er korrekt justeret. Mange seler er også ofte i kontakt med indersiden af ​​forbenene (bliver for brede) eller blot glider sidelæns når hunden trekker.
Hos EQDOG har vi brugt år til at udvikle en bedre sele, der tager hensyn til alle disse spørgsmål. Under arbejdet med fysioterapeuter og dyrlæger mener vi, at vi endelig har opnået dette ved vores nyeste version af Pro Harness!

Hundens bevægelse…

I “Jena-studiet om hundens bevægelse” gjorde dr. Martin S. Fischer og dr. Karin E. Lilje fra 2006 til 2010 fantastiske og nye opdagelser om hundens fremdrift. Deres viden er opsummeret i bogen “Dogs in Motion”.

I denne animation kan du se klart, hvilken enorm måde hundens skulderblad ligger tilbage under fremadgående bevægelse. Ca. 60% af bidraget til fremskridt laves af skulderbladet. De resterende 40% deles af skulderled, albuer, håndled og tåled.
Derfor anbefaler vi dig at vælge en sele med omhu, og sørg altid for, at den passer godt til hundens krop. Seler med en rem (vandret) over brystet hindrer hunden meget i sin naturlige bevægelse. Dette fører ikke kun til frustration, men kan også medføre betydelige problemer i muskuloskeletale systemer. I den fremadrettede bevægelse er en sådan sele en hindring på samme måde som om vi skulle gå med et gummibånd rundt om overarmene.(se billede over)

Jena Dog Locomotion Study” blev udført fra 2006 til 2010 og har givet fantastisk og revolutionerende indsigt i hundens bevægelse ved brug af videografi, markørbaseret bevægelsesanalyse og biplanar-røntgenvideo.
Resultaterne af denne undersøgelse blev opsummeret i bogen Dogs in Motion. (Dr. Martin S. Fischer og Dr. Karin E. Lilje, VDH Service GmbH, Dortmund og Franckh-Kosmos Verlags GmbH & Co. KG, Stuttgart, 2011).

Hos EQDOG har vi brugt flere år på at udvikle en bedre sele der tager hensyn til alle disse spørgsmål. I samarbejde med fysioterapeuter og dyrlæger mener vi endelig at have opnået dette med vores nyeste version af Pro Harness™!
Tak for din opmærksomhed !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *