Karina Hornsyld Lynggaard

Mit navn er Karina Hornsyld Lynggaard. Mit hjerte brænder for, at vore hunde har det godt og trives i det samfund, vi tilbyder dem. Samtidig skal det være sjovt at træne med sin hund, og glæden skal skinne igennem hos både hund og ejer. Det skaber tryghed og samhørighed.

Jeg er uddannet veterinærsygeplejerske, og jeg er ansat på Randers Dyrehospital, hvor jeg har min daglige gang. Her møder jeg hver dag mange hunde, som besøger et dyrehospital af den ene eller anden årsag.

Jeg ser en stor mulighed i at uddanne vores hunde i at besøge dyrlægen med mindst mulig stress, for et besøg hos dyrlægen i ny og næ er svært at undgå. Til gengæld kan et dyrlægebesøg ofte være forbundet med en større eller mindre grad af ubehag, og vi skylder vores hunde at være i stand til at håndtere en sådan situation på bedste vis.

For år tilbage gik jeg “i hundene” med en instruktøruddannelse indenfor Dansk Kennelklub med base i Randers, hvor jeg har trænet et hav af hvalpe, unghunde og voksne hunde. I 2014 byggede jeg en klikkerinstruktøruddannelse ovenpå og fik en masse ny viden indenfor moderne hundetræning. Træningssystematikken i klikkertræning og ideen om, at hunden er en aktiv medspiller i træningen ligger mig meget nært, for det giver os nogle arbejdsglade og læringsvillige hunde med høj selvtillid. Min nyeste og igangværende træningsuddannelse er en NoseWork instruktøruddannelse, som jeg er færdig med til maj.

Hundeadfærd er et kæmpe fagligt område som bliver forsket utroligt meget i, og som vi bliver klogere på dag for dag. Jeg synes, det er vigtigt at følge med i forskningen og gøre brug af nyeste viden og teknik indenfor adfærd og træning af hunde, så vi hele tiden kan sætte de bedste forudsætninger for hunde i vores samfund. Jeg er i fuld gang med at uddanne mig til Adfærdsrådgiver hos Hund & Træning, og jeg deltager i et hav af forskellige adfærds- og træningsfaglige konferencer, seminarer, foredrag og ikke mindst praktisk hundetræning for hele tiden at suge den nyeste viden til mig samt at finpudse mine træningstekniske færdigheder.

Jeg er den heldige ejer af to hunde. Baileys er en labrador/schæferblanding fra 2010, som jeg har trænet det meste mellem himmel og jord med. Han er min soulmate og min bedste ven, og han vil altid betyde en verden for mig. Rain er en Australian Shepherd fra 2013, som jeg fik, da hun var to år. Hun er med mig på diverse uddannelser, hvor der er praktisk træning.

Jeg elsker mit fag, og jeg ser en ære i at formidle viden til alle hundeejere, der har lyst til at klæde sin hund på til at begå sig trygt og fornuftigt i vores verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *